De Band

 • Allard Buwalda
  Saxofoon
  Allard Buwalda
  Saxofoon

  Ik ben Allard Buwalda, geboren in 1967 in Leeuwaren. Vanaf mijn zevende jaar speel ik saxofoon. Ik begon in de plaatselijke harmonie, eerst alleen saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit. Vervolgens ging ik eerst klassiek studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum. Begin jaren negentig rondde ik mijn Conservatorium studie te Hilversum af, als docerend en uitvoerend musicus.

  Als lead-alt/solist maakte ik deel uit van o.a. AB-4, The Skymasters, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra van het  Concertgebouw.

  Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en heb in 1990 twee Jazz prijzen in de wacht gesleept nl. de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award.

  De afgelopen 20 jaar heb ik veel op TV/Radio en in het Theater gedaan, bij diverse shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland, Idols, X-Factor en de Edwin Evers Band. Daarnaast heb ik als studio-musicus diverse TV/Reclame-tunes ingespeeld en heb ik op vele cd’s van nationale en internationale artiesten met de blazerssectie The Jayhorns gespeeld (o.a Alain Clark, Marco Borsato, David Guetta etc.)

  Tevens heb ik drie solo CD’s gemaakt: Together (1992), The Right Track (2005) en in 2008 The Return of the Elephant met The Phonebone Quintet welke is genomineerd voor een Edison Jazz Award.

  Sinds 1996 ben ik verbonden als Hoofdvak-docent Saxofoon Jazz en Pop aan het Conservatorium te Enschede /Zwolle

  Ik speel vanaf 2007 saxofoon bij de Edwin Evers Band!

 • Bert Meulendijk
  Gitaar
  Bert Meulendijk
  Gitaar

  Ik ben Bert Meulendijk, gitarist, geboren en getogen in Arnhem maar nu al 25 jaar wonend in het Gooi, sterrenbeeld Stier (voor de geïnteresseerden).

  Ik ben net als Edwin met drummen begonnen, daarna geswitcht naar gitaar.

  Na de havo ben ik conservatorium gitaar gaan doen waarna ik meteen als sessiegitarist aan de slag ben gegaan. Dat betekent dat ik gitaar speel voor opnames van CD’s , televisie tunes, radio jingles, commercials kortom alles waar gitaar voor en bij nodig is.

  Als studio gitarist heb ik inmiddels op zo’n 700 albums en vele singles gespeeld voor zowel binnen- als buitenlandse artiesten dat varieert van Vader Abraham tot Armin van Buuren en Lost Frequencies en alles wat daartussen zit. Verder ben ik de gitarist van de “The Voice of Holland” band en de ‘Ik hou van Holland’ band.

  En natuurlijk vanaf het allereerste begin gitarist bij de Edwin Evers Band, de leukste band van Nederland.

  Heel veel superleuke momenten meegemaakt waarbij de jaarlijks terugkerende theater tours en de 3 x olympische spelen toch zeker hoogtepunten genoemd mogen worden.

  En als ik dan eens even niet hoef te spelen vind ik het te gek om een gave Netflix serie te kijken of een super goede wijn te drinken uit mijn bescheiden wijn verzameling.

 • Edwin Evers
  Zang & Drums
  Edwin Evers
  Zang & Drums

  Ik ben Edwin, geboren in Lommerijke, inmiddels het wel bekende Hardenberg, op 9 mei 1971.

  Opgegroeid in een muzikale familie waar ik voor m’n 8e verjaardag mijn eerste echte drumstel kreeg. Als mijn vader aan het einde van de dag klaar was met trompet spelen, ging ik elke dag nog even heerlijk een half uurtje drummen. Aangezien ik nog wat uurtjes over had, ben ik naast het drummen ook plaatjes gaan draaien en zo werd ik uiteindelijk DJ. Via die ziekenomroep, lokale radio, Radio 10, Veronica en 3FM (KRO) kwam ik in 2000 bij Radio 538 waar ik nog steeds de ochtendshow presenteer. Een jaar of 15 geleden begon het drummen toch weer te kriebelen. Voor een feestje had ik een bandje nodig. Ik besloot dat ik het zelf wel leuk zou vinden om weer eens te drummen. Ik zocht een aantal topmuzikanten bij elkaar die ik kende van onder andere wat studio werk voor jingles voor mijn radioprogramma. Ik vond het avondje spelen met zulke goeie muzikanten zo ontzettend gaaf dat ik er mee door wilde gaan. En dat gebeurde! Bijna iedereen van dat eerste optreden is er nu ruim 15 jaar later nog bij.

  En we hebben ongelooflijk veel gedaan in al die jaren. Van de wereld aan optredens voor bedrijven, feesttenten tot aan het begeleiden van heel veel nationale en internationale artiesten. Drie seizoenen heb ik met de band meegedaan met The Voice of Holland. Daar kwamen ook wat internationale gasten voorbij die wij mochten begeleiden.. Adele, Michael Buble, Gavin deGraw.…Laatst genoemde fluisterde vlak voordat we op moesten nog even fijntjes in m’n oor : “Don’t fuck up bro…” Af en toe met het zweet in de U weetwelwaar dus….. en nu staan we al weer een paar jaar met onze eigen show in alle theaters in Nederland.

  Het is een feest om de 2 dingen die ik het leukst vind om te doen met elkaar te kunnen combineren.

 • Ferry van Leeuwen
  Zang & Gitaar
  Ferry van Leeuwen
  Zang & Gitaar

  Ik ben Ferry van Leeuwen, geboren op 17 september 1962 in Rotterdam. Ik ben opgroeid in een arbeidersgezin in Rotterdam. Mijn liefde voor muziek ontstond al op vrij jonge leeftijd. “Er schalde vaak muziek door ons huis van: The Beatles, The Rolling Stones, maar ook Joe Cocker of Fats Domino kwamen regelmatig voorbij. Een typisch gevalletje ‘paplepel’…!”

  In de kroeg waar, tijdens de middelbare school, ik menig vrije uurtjes heb doorgebracht stond een juxebox waar ik regelmatig een muntje in gooide. Ik zong altijd uit volle borst mee, zingen was een tweede natuur voor me. Dat bleef niet onopgemerkt en zo werd mijn eerste schoolband een feit.

  Via ‘twaalf ambachten, dertien ongelukken’, kwam ik na het spelen in verschillende bands bij de band van Marco Borsato terecht. Daar ging ik aan de slag als backing-vocalist/gitarist, het gitaarspelen heb ik mezelf aangeleerd in de loop der jaren. Doordat ik gitaar ben gaan spelen, ging ik me ook steeds meer toeleggen op het schrijven van liedjes….een van de dingen waar ik veel voldoening uit haal. Zo heb ik ook voor Borsato verschillende nummers geschreven.

  Met Borsato stond ik in alle grote zalen en stadions van Nederland en België. Het is echt fantastisch als je 50.000 mensen uit hun dak ziet gaan, maar ik sta net zo lief, of misschien nog wel liever, in een theater, een kroeg of voor een bruidspaar te zingen, dat is  toch intenser.

  Ondertussen trouwde ik met Hélène van Lieshout, samen kregen we een prachtige dochter, Lisanne. Mijn album ‘Intens’ is zo goed als helemaal geïnspireerd op de periode van tijdens en na de zwangerschap. Ik wil mijn dochter heel graag het geschenk van ‘muziek’ meegeven, ze is nu twaalf en speelt al gitaar en zingt in een koor…. :-)”

  Ik was jaren lang de zanger van de band in het programma ‘Memories’ waarin ik vervlogen liefdes bezong. De Memories-band had een hit met het titelnummer ‘Jij en ik’.

  Mijn grote passie is het maken van liedjes in allerlei vormen. Samen met Nick Bult verzorgde ik de muziek voor de kinderserie ‘Bibaboerderij’

  Ook ben ik een van de ‘I luv Holland singers’ in het uiterst succesvolle programma ‘Ik Hou van Holland’.

  Al jaren ben ik de vaste zanger van de Edwin Evers Band, waarmee ik in 2016 voor de vijfde keer in tientallen theaters door heel Nederland te zien zal zijn. Langs de theaters touren met deze band is te omschrijven met één woord….FEEST…!!

  Tussen al deze werkzaamheden door heb ik ook nog tijd gevonden om mijn 3de solo album ‘Zo Simpel’ op te nemen. Deze zag het levenslicht in 2014.

 • Hilvert Roorda
  Toetsen
  Hilvert Roorda
  Toetsen

  Ik ben Hilvert Roorda, geboren in 1965 in Groningen. In 1990 ben ik afgestudeerd aan conservatorium te Hilversum.

  Begeleiden is mijn passie: geen volgspots voor mij, maar op de achtergrond zorgen dat degene die wel in de schijnwerpers staat zich zo goed mogelijk voelt. En dan af en toe even laten horen dat je zelf ook nog wel iets in huis hebt.

  Mijn hele muzikale leven lang heb ik zowel jazz als pop en zowel piano als synths even graag gespeeld, maar het accent is door de jaren steeds meer verschoven naar pop en synths.

  Vanaf 2010 ben ik vast bandlid van de Edwin Evers Band en vanaf de eerste edities speel ik in de bands van The voice of Holland, The voice kids en Ik hou van Holland. Naast de hieronder genoemde artiesten werkte ik in diverse TV shows ook samen met veel internationale artiesten, waaronder Adele, Marc Broussard, Lionel Richie, Michael Bublé, Anastacia, Jamie Cullum, James Morrison, Joss Stone en Gavin deGraw.

  gewerkt voor langere tijd met:

  What a gig, Midland big band, Candy Dulfer, The backlot, Parker brothers. Cor Bakker, Robert Long, De toppers, Brigitte Kaandorp, Metropole orkest en Paul de Leeuw

  artiestenbegeleiding van:

  Toots Thielemans, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Marco Borsato, Van Velzen, Ilse de Lange, Nick en Simon, Jan Smit, 3 J’s, Glennis Grace, Miss Montreal, Guus Meeuwis, Waylon, Nielson en vele anderen…..

 • Jel Jongen
  Trombone
  Jel Jongen
  Trombone
  Ik ben Jel Jongen, geboren op 9 juli 1962 in het Limburgse Heerlen. Op 7-jarige leeftijd start ik bij de muziekschool en maak in 1975 op 13-jarige leeftijd mijn radiodebuut bij het KRO programma ‘Zin in muziek’.  Als student aan het Conservatorium in Hilversum maak ik als snel deel uit van onder andere het Metropole orkest, de Skymaster en VARA’s Dansorkest. Na afronding van mijn studie tourde ik door Europa met het Glenn Miller orkest en zowel tijdens als na mijn studie maak ik deel uit van de begeleidingsband van Anita Meyer, René Froger, Lee Towers en André Hazes.

  In 1993 richt ik de Jayhorns op. Samen met Serge Plume, Eelco Oudolf en Allard Buwalda verzorgen wij gastbijdragen op platen en tijdens concerten van (inter)nationale artiesten als Lionel Richie, Zucchero, Al Jarreau, Marco Borsato, Paul de Leeuw Alain Clark en Rob de Nijs.  Anno 2016 zijn de Jayhorns al geruime tijd een gevestigde naam in de muziekwereld. De blazerssectie is onderdeel van Jay Sound Productions dat verschillende producties heeft gedaan met Alain Clark, Marco Borsato, Guus Meeuwis. Nick en Simon, De 3 J’s, Paul de Leeuw, Gerard Joling, Gordon, Di-rect en vele anderen.

  In de loop der tijd ben ik bij verschillende projecten ook werkzaam geweest als Musical Director. Bij artiesten als Marco Borsato, Gerard Joling en Wolter Kroes maar ook bij televisieprogramma’s als Laat de Leeuw, Op zoek naar Joseph en Ik hou van Holland. Sinds 2007 speel ik met de Jayhorns bij de Edwin Evers Band. De band heeft onder andere deelnemers bij programma’s als The Voice of Holland begeleidt, maar is ook succesvol met een theatertournee die door Nederland trekt en nog steeds loopt.

 • Jeroen Rietbergen
  Toetsen
  Jeroen Rietbergen
  Toetsen

  Jeroen Rietbergen is 19 April 1971 te Vlissingen geboren.

 • Maxine
  Zang
  Maxine
  Zang

  Ik ben Maxine, geboren op 14 oktober 1970 in Rotterdam. Op de kleuterschool zei de juffrouw tegen mijn ouders dat ik iets in de muziek moest gaan doen, omdat ik zoveel gevoel voor ritme had. Zingen is naast mijn werk ook echt mijn passie, ik zing al vanaf het moment dat ik kan praten. In de jaren die volgende heb ik zangles gehad van Deborah Brown en in 1996 mocht ik samen met Franklin Brown meedoen aan het Eurosongfesitval met het nummer ‘de eerste keer’, waar we de 7e plaats behaalde.

  Na het songfestival ben ik mijn solocarrière gestart, en heb ik diverse Nederlandstalige en Engelstalige singles uitgebracht. Tussen 1996 en 2003 stond ik in diverse dinnershows, waaronder in Studio 21, Efteling sprookjesshow en diverse grote evenementen.

  In 2003 heb ik samen met Stuart het nummer ‘Free Let It Be’ uitgebracht, welke zowel in Nederland als in het buitenland een grote hit was. Hierdoor heb ik heel veel mogen optreden in Nederland en het buitenland.

  Ik zing ook veel radio jingles in, onder andere voor Radio 538, Veronica, Sterren.nl en Radio 5. Vanaf 2010 zit ik in de begeleidingsband van The Voice of Holland en The Voice Kids als achtergrondkoor, samen met Tessa en Ferry.

  Vanaf 2004 zangeres bij de Edwin Evers Band, en dat is heel leuk!

 • Michel van Schie
  Bas
  Michel van Schie
  Bas

  Michel van Schie is 5 Oktober 1959 te Delft geboren.

 • Rik Mol
  Trompet
  Rik Mol
  Trompet

  Ik ben Rik Mol, geboren op 15 mei 1985 in Goes. Ik begon op mijn achtste jaar met trompet spelen. Ik werd op 10-jarige leeftijd toegelaten tot de opleiding voor jonge talenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik volgde hier een klassieke opleiding. In deze tijd had ik ook privélessen bij Maurice André en Theo Mertens.

  Als jonge trompettist won ik diverse prijzen en concoursen, zoals Yamaha Soloist Award 2004 (Duitsland), Prinses Christina Concours 2004, European Trumpet Contest 2005, Prins Bernhardfonds Cultuurprijs 2008, Cultuurprijzen van de provincie Zeeland (2008) en gemeente Goes (2009)

  Ook speelde en tourde ik met veel internationale (zoals Christian McBride Big Band, Gregory Porter, Dianna Reeves, WDR Big Band, Robert Glasper, Chaka Khan, Basement Jaxx) en nationale artiesten (Vince Mendoza, Nueva Manteca, Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Candy Dulfer).

  Daarnaast heb ik drie solo cd’s opgenomen, waaronder een easy-listening album. Dit easy-listening album kwam begin januari 2012, begeleid door de single 'Golden Brown', in België uit. Vrijwel direct na verschijning nam het album een enorme vlucht in de Belgische hitlijsten, met een nummer 1-positie als resultaat. Door vele tours met mijn band Rik Mol Group in Zuid-Amerika en Azië heb ik mezelf als trompettist internationaal op de kaart kunnen zetten. 

  Ik ben als docent trompet verbonden aan het Koninklijk Conservatorium, maak onderdeel uit van de blazersformatie the Jayhorns en ben ik in vaste dienst als solo-trompettist bij het Metropole Orkest. 

  Vanaf 2014 speel ik bij de Edwin Evers Band.

 • Sandra Sahupala
  Percussie
  Sandra Sahupala
  Percussie

  Ik ben Sandra Sahupala, geboren in 1962 te Almeloooooooo

  Ik moest als 4-jarige al op de Indische familie feestjes dansen! Neem aan dat het was om mijn ritmegevoel en niet om mijn jurkjes, die droeg ik toen al niet 😉

  Mijn muzikale fratsen heb ik van mijn vader. Mijn eerste conga’s kreeg ik van hem, toen hij na jarenlang zelf spelen besloot te stoppen met muziek maken. Ik was toen 15 jaar. Maar mijn eerste instrument was een gitaar, zelf gekocht van mijn spaarcentjes!!

  Het eerste bandje begon ik samen met mijn maatje toen ik 16 was. Conga's achter op de fiets onder de snelbinders om te repeteren, leek wel 'n fiets met 'n enorme uitlaatpijp!

  Vervolgens heb ik in Hilversum op het conservatorium gezeten en sinds mijn 18de ben ik mijn centjes gaan verdienen met het maken van muziek, ben toen ook met mijn vader naar New York geweest om te proeven hoe het daar was in de muziek-wereld. Vanaf mijn 25ste speel ik bij de zogeheten profs!

  Ik heb oa gespeeld bij :

  Karin Bloemen, Ruth Jacott, Rene Froger, Julia Lo'ko, Wolter Kroes, Coopertest,

  Gino Vannelli, Loïs Lane, Micheline en vele anderen en nog steeds actief bij Marco Borsato.

  Ik heb mee mogen doen met alle theatertours van de Edwin Evers Band, en vanaf 2016 zit ik vast bij de band!

 • Serge Plume
  Trompet
  Serge Plume
  Trompet

  Ik ben Serge Plume, geboren te Ronse (België) op 13 september 1967.

  Na mijn humaniora-diploma aan het Koninklijk Atheneum van mijn geboortestad ben ik Trompet (klassiek) & Kamermuziek gaan studeren aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Gent en heb ik mijn master-diploma “Uitvoerend Musicus” (jazz-afdeling) aan het Conservatorium te Hilversum/Amsterdam (bij Ack Van Rooyen) behaald.

  Ik heb veel gewerkt met verschillende (radio) orkesten zoals: BRT Jazz Orkest (Brussel), WDR Big Band (Keulen), HR Big Band (Frankfurt), SWR Big Band (Stuttgart), The Skymasters (Hilversum), Jazz Orchestra of the Concertgebouw (Amsterdam), RTL Big Band (Keulen), Timeless Jazz Orchestra (Hilversum), l’Orchestre Régional de Jazz (Lille), Caratini Jazz Ensemble (Parijs) en El Tattoo del Tigre (Antwerpen).

  Ik ben ruim 4 jaar lid geweest van het Zwitsers Show Orkest van de legendarische orkestleider Hazy Osterwald en 2 jaar van het “Orchestre National de Jazz” in Parijs.

  Daarnaast heb ik veel getourd en ben o.a. verschillende keren in Japan en de oostkust van de USA geweest en trad o.a. op in de befaamde Blue Note Jazzclub & Jazz at Lincoln Center te New York City.

  Tussen 1998 en 2002 speelde ik de lead-trompet bij “The Night of the Proms”.

  Ook was ik docent aan de Conservatoria van Gent en Antwerpen (‘91-’97) en het Lemmens Instituut te Leuven (‘01-’03).

  Ik ben medeoprichter en lead-trompet van het befaamde Brussels Jazz Orchestra. Met dit orkest werden wij tot twee keer toe genomineerd voor een Grammy Award (CD Wild Beauty) en sleepte wij een Oscar, Golden Globe, BAFTA en Cézar in de wacht voor de stille film “The Artist”.

  Daarnaast word ik veel gevraagd als sessiemuzikant in zowel België als Nederland, ben lid van de Jayhorns en nam op en/of tourde met menig (inter)nationale muzikale grootheden.

  Sinds 2007 speel ik met heel veel plezier trompet bij de Edwin Evers Band.

 • Tessa Boomkamp
  Zang & Drums
  Tessa Boomkamp
  Zang & Drums

  Ik ben Tessa Boomkamp, geboren in het Twentse dorpje Borne op 7 mei 1977. Sinds 10 jaar woon ik samen met Kris en hond Jip in Amsterdam.

  Op de Bornse muziekschool ben ik op 11-jarige leeftijd begonnen met drummen om later op het Conservatorium Enschede Cum Laude af te studeren.

  Meteen daarna heb ik 13 jaar als zangeres/gitariste in de band van Marco Borsato gespeeld, een aantal jaar bij Normaal mee gedrumd en vele andere formaties mogen versterken.

  Al heel wat jaartjes mag ik ook mijn muzikale ei kwijt bij de fantastische Edwin Evers Band waar de theatertournees, de Olympische Spelen, The Voice of Holland en de legendarische optredens in Hardenberg slechts enkele hoogtepunten zijn van de Evers-achtbaan.

  Naast het bovengenoemde pretpark heb ik mijn eigen speeltuintje in de achtertuin in de vorm van een homestudio. Hier heb ik mijn album “Shot” geschreven en opgenomen. De andere schuur is mijn werkplaats om meubels te ontwerpen en te maken van oude bouwmaterialen. Naast dat het mijn werk is blijft muziek mijn grootste hobby.

  Aangenaam!